KOCAELİ / KÖRFEZ - Körfez Mesleki Eğitim Merkezi

Tarihçe

Körfez Mesleki Eğitim Merkezi Şubat 1997 de Yarımca Sanayi Sitesi Kooperatif yönetim binası 1. katında açılmış. 1996-1997 Eğitim öğretim yılının 2. dönemi Körfez ilçe de ikametgahı bulunan ve Kocaeli Mesleki Eğitim Merkezinde kaydı bulunan öğrencilerin nakillerini Merkezimize almaları ile eğitim öğretime başlanmıştır. Tahsis edilen bina 3 sınıf,1 müdür yardımcısı odası,1 büro,1 müdür odası ve 1 toplantı salonundan ibaret bulunmakta idi. Binanın balkonlarından birisi kapatılarak öğretmen odasına dönüştürülmüştür. Kendisine ait bahçesi bulunmamakta, alt katında lokanta,çay ocağı,otomotiv parçası satıcısı üst katında kooperatif yönetimi bulunmaktaydı.Öğrenci sayısındaki artıştan dolayı 17 Ağustos 1999 depreminden sonra yapılan Yenikent prefabriklerinden Kaymakamlık tarafından tahsis edilen prefabrik bina,ek olarak kullanılmıştır.

Ekim 2004 de Körfez İlçesi Çok Programlı Lisesinin Çamlıtepe mahallesindeki yeni binasına taşınması üzerine boşaltmış oldukları Yeniyalı mahallesi Hamit Kaplan Bulvarı No:59 da bulunan 642 m2 kapalı alanı bulunan prefabrik binaya taşınmıştır.Bu prefabrik binanın da yıkılarak yerine yeni bina yapılmasından dolayı Merkezimiz bu binaya taşınmak durumunda kalmıştır.

26 Kasım 2006 da İl Emniyet Müdürlüğüne ait  zemin artı üç katlı bina İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Merkezimize tahsis edilmiştir. Okul aile birliğinin imkanları ile tadilat yapılıp 06.03.2007 de Merkezimiz bu binaya taşınmıştır.

Temmuz 2019 tarihinde okulumuz şu an bulunduğu Çamlıtepe Mah. Kocatepe Cad. No:20 Körfez adresine taşınmıştır.

Yayın: 12.12.2012 - Güncelleme: 09.05.2024 16:04 - Görüntülenme: 1218